Текущо предаване по Хоби ТВ
00:40 
02:00 НАСЛУКА: Последен излет на яз. Йовковци # тв поредица
03:20 С въдица в ръка: Риболов на сафрид в Керамоти # тв поредица

Текущо предаване по Хоби Лов
01:20 
02:40 На лов с Иво Георгиев: Лов на бекас във ветровито време # тв поредица
04:00 Ловен клуб: Шарен лов с бабугерите # тв поредица

Текущо предаване по Хоби HD
01:20  Балканска джет ски купа - Варна # тв поредица
02:40 24 - ри кадъра: Норвегия - част 2 # тв поредица
04:00 АКТУАЛНО: BORICHO MINI DH # седми сезон
Риболов на пъстърви с Емо Петрунов

Четвъртък, 29 Юли 2021

   За днешният риболовен излет, Емил Петрунов спира избора си на река в Северна България, а имено Черни Вит. По цялото си протежение реката тече в дълбока залесена долина, която прави юлските жеги, по-поносими, а денят приятен.

Царицата на нашите реки, планинската пъстърва е и обектът на улов, основно предизвикателство и страст за Петрунов.

Пъстървата е хищна риба, която се храни с мухи, червеи и често в менюто ѝ се включват по-малки рибки. Балканската пъстърва е обект на спортен риболов. Използвани примамки са въртящите блесни, най-често модели, „окраската“ на които представлява ярък фон с контрастиращи точки. Но характерно за Петрунов е, че той залага на естествена стръв.

Тънкостите, методите и местата по речното корито, на които има най-голям шанс за слука не са малко, но за човек, който добре познава поведението на тези риби, дългогодишният опит и професионализмът, помагат на Петрунов да изгражда стратегията си в движение.

Известно е, че пъстървите са динамични и за тях бързеите, както и естествените препятствия не са проблем, напротив, не е изненада за никой, че именно на такова място отбелязваме успех и то с не малъки екземпляри.

Всеки един излет е предизвикателство, пред което се изправят както начинаещи, така и ветерани в това хоби. Изненади се разкриват при всеки един ден. Емоционален, динамичен и вълнуващ бе и днешният риболов.Риболов на пъстърви с Емо Петрунов