Текущо предаване по Хоби ТВ
21:20 
22:40 Варварски събор "Хоталич" - историческа възстановка # тв поредица
00:00 Бъдещето на гората # тв поредица

Текущо предаване по Хоби Лов
20:40  През планини и морета: Лов в Заберново # тв поредица
22:00 Моделите: Държавно първенство за скоростни модели в Пазарджик # тв поредица
23:20 Реален лов с Иво Георгиев: Санитарен лов на дива свиня с. Грудово # тв поредица

Текущо предаване по Хоби HD
20:40 
22:00 Дрифт Сливен - първи кръг от националния шампионат # тв поредица
23:20 Ловни мигове:Издебване и лов на благороден елен # тв поредица
Риболов на пъстърви с Емо Петрунов

Четвъртък, 29 Юли 2021

   За днешният риболовен излет, Емил Петрунов спира избора си на река в Северна България, а имено Черни Вит. По цялото си протежение реката тече в дълбока залесена долина, която прави юлските жеги, по-поносими, а денят приятен.

Царицата на нашите реки, планинската пъстърва е и обектът на улов, основно предизвикателство и страст за Петрунов.

Пъстървата е хищна риба, която се храни с мухи, червеи и често в менюто ѝ се включват по-малки рибки. Балканската пъстърва е обект на спортен риболов. Използвани примамки са въртящите блесни, най-често модели, „окраската“ на които представлява ярък фон с контрастиращи точки. Но характерно за Петрунов е, че той залага на естествена стръв.

Тънкостите, методите и местата по речното корито, на които има най-голям шанс за слука не са малко, но за човек, който добре познава поведението на тези риби, дългогодишният опит и професионализмът, помагат на Петрунов да изгражда стратегията си в движение.

Известно е, че пъстървите са динамични и за тях бързеите, както и естествените препятствия не са проблем, напротив, не е изненада за никой, че именно на такова място отбелязваме успех и то с не малъки екземпляри.

Всеки един излет е предизвикателство, пред което се изправят както начинаещи, така и ветерани в това хоби. Изненади се разкриват при всеки един ден. Емоционален, динамичен и вълнуващ бе и днешният риболов.Риболов на пъстърви с Емо Петрунов